کترینگ و مفهوم آن
اگر شما هم از پذیرایی دقیق و منظم یک مراسم خاص و یا یک قرار کاری لذت
برده اید، بد نیست بدانید که این مدیریت درست و اصولی برای پذیرایی، همان
چیزی است که از آن به عنوان صنعت کترینگ نام برده میشود.
کترینگ (catering) در واقع یک کلمه انگلیسی، به معنای تهیه، تدارک و توزیع
غذا و نوشیدنی در یک محل و سرو آن در مکان دیگر برای پذیرایی است که اغلب
شامل وعدههای غذایی سفارش داده شده برای شمار زیادی از مهمانان و یا
مسافران وسایل نقلیه ای نظیر هواپیما و قطار می شود.
به معنای ساده تر غذاهایی که مزین به دورچینهای متنوع هستند و بسته به نوع غذا همراه با ترشی، ماست، سالاد، دسر میوه ای، ژله و یک نوع نوشیدنی، در ظروف و بسته بندی مخصوص برای مشتری ارسال میشوند، محصول کترینگ می باشند.
جالب است بدانید فعالیت در این صنعت به بخش های گوناگونی نظیر کترینگ هواپیمایی، کترینگ قطار، کترینگ بیمارستانی، کترینگ هتلی، کترینگ رستورانی و نمونه های دیگری تقسیم می شوند. به طور مثال از صنعت کترینگ در ارائه خدمات بهتر غذایی و پذیرایی به مهمانان و مشتریان در عرصه های مختلف و ایجاد رقابت سالم در مسیر ارائه این خدمات استفاده میشود که اغلب این سرویس دهی ها در کشور، بخصوص در کترینگ های ارائه دهنده منوهای رژیمی، تحت نظر متخصصان علوم غذایی و تائید شده از سوی وزارت بهداشت و درمان و موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران می باشند.
در ادامه به معرفی و بررسی انواع کترینگ در ایران می پردازیم، با قاصدک ۲۴ همراه باشید.
* کترینگ هواپیمایی:
کترینگ هوایی یکی از حساسترین نوع کترینگ است که مهمترین عنصر کیفی در یک
ایرلاین را نیز شامل می شود چرا که ارائه و سرویس دهی مطلوب وعده های غذایی
تاثیر به سزایی در میزان رضایتمندی مسافران شرکت های هواپیمایی دارد.
در این بخش شرکتهای هواپیمایی، یا آشپزخانه و سامانههای اغذیه پیشرفته و
کارآمدی را برای سرویس دهی به مسافران خود به خدمت می گیرند و یا خود
دارای تاسیسات کترینگ هستند که در هر دو صورت می بایست وعده های غذایی تهیه
شده ۳ الی ۱۲ ساعت پیش از پرواز و با استفاده از خودروهای مجهز به
تجهیزات خنک کننده با دمای استاندارد به فرودگاه مورد نظر حمل و پس از
قرارگیری در کانتینرهای مخصوص به داخل هواپیما منتقل شوند.
وعده های غذایی هواپیما به طور معمول ۱۰ الی ۱۵ دقیقه پس از پرواز در میان مسافران توزیع می شوند.
کترینگ های فعال در بخش هوایی، به دلیل شرایط ویژه ای که جهت سرو غذا در هواپیما وجود دارد، بیشتر از غذاهای نیمه آماده، کنسروی و کمحجم و با توجه به تغییر ذائقه مسافران در پرواز از میزان چاشنی و ادویه متفاوتی در غذاها استفاده می کنند.
کترینگ غذایی، در پروازهای صبحگاهی به طور معمول مواد غذایی حاوی درصد
بالایی از قند برای تامین انرژی بیشتر، در پروازهای ظهر مواد غذایی مرکب از
قندها و پروتئینها و هنگام شب غذاهای فیبری، کمحجم و زود هضم پروتئینی
را شامل می شود که مطابق با فصول سال قابل تغییر است.
در مسیرهای خروجی از مبدا نیز معمولا غذاهای گرم و در مسیرهای بعدی از
غذاهای سرد استفاده میشود و در پروازهای بیش از ۱۲۰ دقیقه انواع خورشها
نیز قابل سرو است.
* کترینگ قطار:
در کترینگهای زمینی تنوع غذایی بیشتر است و از انواع چلوها، خورشها، کبابها و حتی غذاهای سنتی نظیر آبگوشت و آش با میزان ادویه و چاشنی متفاوت از کترینگ هوایی استفاده می شود.
* کترینگ بیمارستانی:
کترینگهای بیمارستانی بسته به نوع بیماری متفاوت است و اغلب به صورت رژیمی سرو می گردد. در این بخش معمولا از مواد اولیه اورگانیک، سالم و با کیفیت بالا استفاده می شود.
نوع دیگری از کترینگ نیز وجود دارد که بیشتر با صنعت مهماننوازی در ارتباط است. در این بخش فضای بزرگی برای سرو انواع غذاها در سبک های گوناگون مهیا می شود که درآمد قابل ملاحظه ای را نیز از آن این صنعت می کند به گونه ای که می توان از صنعت سرویس دهی غذا به عنوان یکی از صنایع پر سود که نیازمند کمترین هزینه ممکن است نام برد.
اگر خواندن از دنیای گردشگری و سفر با هواپیما برایتان جذاب است، وبلاگ قاصدک ۲۴ را از دست ندهید؛ این مجموعه همچنین برای شما علاقمندان به سفر، فهرست کاملی از بلیط های هواپیما اعم از چارتر و سیستمی را فراهم کرده است که می توانید با مراجعه به سایت ما به آدرس www.Ghasedak24.com از آنها مطلع شوید.
- ۹۵/۱۲/۱۸
- ۳۰۳ نمایش